středa 7. května 2014

7.5 - Jak bydlet zdravě

David Eyer a Libor Hrouda se podělí o své zkušenosti s pojektováním a stavbou zdravých domů


David Eyer se podělí o své zkušenosti se stavbou zdravých domů podle principů Baubiologie, která se zabýva celistvým pohledem na vztah mezi člověkem a jeho obydlím

David Eyer se v roce 2002 začal profesně zabývat stavební biologií, kterou vystudoval na Institutu stavební biologie a ekologie v Neubeuernu (IBN). V roce 2002 se stal partnerem akad. arch. Oldřicha Hozmana ve Studiu ARC, kde navrhoval konstrukce s použitím ekologických stavebních materiálů. Tato praxe měla na jeho architektonický přístup významný vliv, i když architektura nebyla jeho původním vzděláním. Na svých současných projektech spolupracuje s projektovou kanceláří JAMIprojekt. Je také projektovým manažerem ve společnosti MAITREA a.s., kde zodpovídá za ekologickou výstavbu. Pracoval na projektech: Mateřská školka ve Slušticích, renovace činžovního domu s vegetariánskou restaurací v Praze, Škola bojových umění Avaloka ve Stodůlkách, Domov pro Seniory ve Slušticích a Sluneční lázně Maitrea v Praze. Příležitostně publikuje a přednáší o stavební biologii. Ječlenem sdružení Ekodům.
Více na: http://baubiologie.cz/




Libor Hrouda se podělí o své mnohalete zkušenosti s výstavbou rozsáhlých celků a o své zkušenosti jak navrhovat a stavět zdravé domy. Přednáška bude zejména o výzkumu negativních kyslíkových iontů  a další možný vývoj staveb.
Libor Hrouda v minulosti jsem realizoval dodávky či odborně spolupracoval na speciálních stavbách. Příkladem může být jaderný reaktor VR-1, dozor letiště Praha, realizace sportovní haly ve Stromovce a řada dalších v ČR a zahraničí.
V posledních letech se věnuje výzkumu staveb, konstrukcí i šírších vztahů biologických a ekonomických.
Bydlení ve stylu Feng Shuei - přednáška Libora Hroudy v Akademii soběstačnosti v roce 2012

Tématické večery AS probíhají od 18 do 21 hod v prostorách Creative Gate 
Jindřišská 5, Praha 1 - u Václavského náměstí.Jindřišská pasáž III. schodiště vedle kadeřnictví.http://www.creativegate.cz/kontakt


Vstupné na tématické večery AS v Creative gate jaro 2014
veřejnost:            250 kč
posluchači AS:   150 kč 
Pro účast na tématickém večeru je nutná rezervace. 
Místo můžete rezervovat zde:







Žádné komentáře:

Okomentovat